Prøv Sydeuropas mekka af dessertopskrifter næste gang du skal i køkkenet

Der findes et hav af lækre desserter ude på det store internet. Måske har du allerede prøvet mange af dem, og er blevet træt af den klassiske chokoladekage eller drømmekage. Hvis du trænger til nye bageudfordringer, hvorfor så ikke vende blikket ud i verden – måske støder du på en ny, lækker og interessant opskrift. Og hvem ved, måske kommer det til at skifte chokoladekagen eller drømmekagen ud?

Vend blikket mod varmere himmelstrøg

At vende blikket ud i den store verden, kan være en sjov måde hvorpå at udfordre sine bageevner. Du kan udfordre dig selv ved starte med opskrifter i Europa, og derefter bevæge dig længere øst eller vest på. Du kan tage et smut til en af danskernes fortrukne feriedestinationer, nemlig Italien. Italien byder på lækre opskrifter som Tiramisu, der er kendetegnet ved den berømte bund af ladyfingers – dyppet i kaffe, som er en sød kage. Derefter toppet med creme og kakaopulver. Prøv også den italienske panna cotta som består af sukker, fløde og gelatine. Eller hvad med de klassiske Churros fra Spanien, serveret med chokoladesovs og is?

Tag et smut til det franske

Oh la la Frankrig byder på mange gastronomiske oplevelser, og også når det kommer til desserter. I Frankrig kan du opleve en lækker Creme Brulee, som kendetegnes ved den sprøde og lækre overflade, lavet af brændt sukker. Hvis du er en ægte bagehaj, kan du også udfordre dig selv, ved at lave nogle lækre macarons. Det fede ved macarons er, at de kan laves med at hav af forskellige smage, så alle i familien kan være med. Eller hvad med at prøve de franske lækre profiteroles? På dansk bedre kendt som vandbakkelser. De kan godt være noget af en udfordring, men øvelse giver mester!

Giv dig i kast med de lækre franske profiteroles!

Hvis du har fulgt med i Den Store Bagedyst de seneste år, så har du nok stødt på profiteroles. Profiteroles er en fransk dessert lavet af vand, smør, mel og æg, pisket sammen til en ensartet masse i en varm gryde. I selve profiteroles-dejen er der ingen sukker i, så det er i cremen, du skal have dit sukker-kick! Når det kommer til cremen, er der frit valg på alle hylder. Du bestemmer hvilken creme, der skal være i dine profiteroles. Du kan lave den klassiske kagecreme med en vaniljestang.

Hvis du er mere til flødeskum, kan du også bruge det – her kan du også tilføje vanilje – det gør kun hele herligheden meget bedre. Hvis du vil gøre cremen helt frisk og sommerlig, kan du tilføje nogle bær i din creme. Hindbær, jordbær, brombær, eller de bær du holder allermest af. Top gerne dine lækre og færdigbagte profiteroles med en lækker chokoladesovs på toppen. Når du giver dig i kast med profiteroles, er det kun fantasien der sætter grænser. Lav dem næste gang du inviterer gæster på besøg – du vil ikke fortryde det. God bagelyst!