4 nye måder du kan lave havregrød på, så din krop er klar til dagens oplevelser

Havregrød er simpelthen så godt for kroppen, men nogle gange kan det godt være lidt kedeligt at spise dag ud og dag ind. Hvis du endnu ikke ved, hvordan du skal lave en neutral basis grød, så skal du lige undersøge hvordan man laver den bedste havregrød, lige præcis som mor lavede den. Linket til opskriften kan bruges som en grundopskrift, til når man begynder at eksperimentere, eller tager inspiration fra denne artikel.

Bag din grød i ovnen med nogle bær

Nogle gange så har man bare ikke tid til at lave og spise havregrød om morgenen, eller så er man ude i naturen hvor der bare hverken er plads eller remedier til at lave det. Så kan man bage sin havregrød i ovnen med en most banan og nogle bær. Dette gør den helt fast, og så er den lige til at putte i madpakken til ens børn eller til en telttur med familien. Den er frisk og giver dig den samme energi og mæthed som den basale havregrød ville give. Den skal bare i ovnen i 20-30 minutter på omtrent 200 grader.

Lidt usund har man da lov til at være med Nutella og peanut butter

Havregrød har altid haft en stigma om at være ekstra sund, men det er ikke altid sandt. Man kan sagtens lave havregrød til en lækker dessert, som også er nemt at lave hvis man ikke er hjemme i eget køkken, som ved en trangia ude i naturen. På denne måde kan man også sagtens få alle de gode vitaminer og mineraler, som havregrød giver, mens man spiser en lækker dessert. Det eneste man skal er at tilføje en spiseskefuld Nutella og en spiseskefuld peanut butter, pr person der skal spise med.

Måske en most banan og nogle karamelliserede mandler kan krydre smagen

På denne måde får grøden en dejlig sød smag, så man behøver faktisk ikke tilføje ekstra sukker, specielt hvis bananen er lidt overmoden. Måske denne opskrift bliver familiens nye morgenmad, som i laver hver morgen. Det eneste man skal er at hakke nogle mandler som karamelliseres på en pande, og mose en banan som så blandes ind i den færdiglavede grød. Det er en rigtig lækker ret, der kan holde dig mæt indtil frokosten er serveret. Mandlerne giver en helt anden tekstur, som gør det mindre ensartet at spise hver morgen.

Prøv nogle friske æbler fra haven

Når æblesæson er lige om hjørnet, så er det da den bedste måde at bruge sine æbler på. Det er også den mest simple opskrift i denne artikel. Så I skal ud i haven og plukke nogle nye æbler, som så kan rives eller skæres ud i mundrette stykker, før man blander dem ind i sin grød. Hvis æblerne stadig er lidt bitre så kan man evt. tilføje til honning eller lidt ekstra sukker. Håber du og din familie vil synes om det.