Omfavn efteråret med lune simreretter
Når kulden og mørket trænger sig på, må vi lune os på det vi kan: brændeovnen, uldtæpper, store kopper te og ikke mindst simreretter. Simreretter er særlige populære, når sæsonen giver plads til hygge, varme og kreative udfoldelser i hjemmet. Med langsommelige simreretter kan du få maksimalt ud af smagen uden at bruge lang tid i køkkenet. Kød, grøntsager og krydderier får virkelig lov til at smelte sammen under den timelange tilberedning i gryden, og giver dig et festfyrværkeri af smagsindtryk. Vi giver dig gode tips til tilberedelsen af simreretter samt to konkrete retter, du kan lune dig på henover efteråret.
Tid er den hemmelige ingrediens
En god forberedelse af simreretter er en nødvendighed, og den vigtigste regel er: start i god tid. Simreretter kræver god tid og tålmodighed, men du kan næsten ikke give retterne for lang tid på komfuret, såfremt du følger de rigtige temperaturer. Du kan derfor lige så godt sætte retten over mange timer inden, den skal serveres. Selvom den perfekte simreret kræver god tid, tillader den netop også, at du kan forlade køkkenet og i stedet bruge tiden med dem, du holder af. Forbered ingredienserne i god tid, og giv retten lov til at passe sig selv. Den intense smag og det møre kød, der smelter på tungen, vil helt sikkert være ventetiden værd.
Simreretter alle kan lave
Bøf stroganoff er en klassisk simreret, som for mange hører efteråret til. Med massere mos, mørt kød og en cremet sauce, får du hyggemad, som alle elsker, og det er netop, hvad en omgang bøf stroganoff kan tilbyde. Retten består af møre okseklumper i en velsmagende, cremet flødesauce med tomat og svampe. Bøf stroganoff er en oplagt ret at lave en søndag eftermiddag, hvor tid til at læse bøger, se film, lege eller blot hygge med familien har førsteprioritet. Retten serveres ofte med kartoffelmos. Når du laver denne, er det vigtigt ikke at spare på smørret – det gør nemlig mosen ekstra rund og cremet. Har du rester af din bøf stroganoff til dagen efter, kan du også servere retten med lunt brød eller ris for at variere måltidet en smule.
Kan du ikke få nok af smagfulde simreretter med smørmørt kød er osso bucco en lige så skøn simreret. Osso bucco har efterhånden vundet indpas i de danske køkkener, men er oprindeligt en klassisk italiensk simreret, der har rødder i Milano. Osso bucco betyder “hul i knogle” på italiensk, hvilket referer til kalveskanken, som udgør fundamentet i retten. Osso bucco serveres ofte i de koldere måneder, da dens tunge og varme smage, varmer kroppen dejligt op indefra. Når du laver Osso bucco spredes der en duft af både hygge og forventninger i hele huset. Et godt tip er at lave en ekstra stor portion, så der er nok til flere dage, idet smagen ofte er endnu bedre dagen efter.
Gode tips til dine simreretter
Når du skal lave simreretter, er det en god idé at tilberede retterne i en støbejernsgryde, idet den holder godt på varmen, og derfor passer perfekt formålet. Ligger du ikke inden med sådan en, kan du også sagtens bruge en almindelig gryde eller en stegeso.
Undervejs i tilberedningen vil der ofte danne sig skum på overfladen. Dette bør du fjerne.
Dine simreretter bør tilberedes ved lav varme. Ideelt skal temperaturen ligge på omkring 80 grader, og den skal helst ikke overskride de 150 grader. Retten er færdig, når kødet er helt mørt.
Husk at smage dine simreretter omhyggeligt til. Et syrligt pift såsom citronsaft eller eddike er et vigtigt element i retterne.
Vi håber meget, at dine simreretter vil kan varme dig lidt op i det kolde vejr.
Velbekomme!