Vietnam er blevet en favoritdestination for unge danskere i sabbatåret

Når sabbatåret rammer er det blevet kutyme for unge danskere at tage på en betydningsfuld rejse. For nogen har det betydet en backpackertur rundt i Europa, for andre et roadtrip rundt i USA eller Australien, men for de fleste er det alligevel dannelsesrejsen i Asien – og her især Vietnam. Førhen var det Thailand, der trak de unge. Det var de smukke strande og den lækre maden, der især var tiltrækkende ved landet. I dag vælger flere og flere unge at tage til Vietnam i deres sabbatår og det skyldes forskellige ting.

Hvorfor vælger de unge Vietnam til sabbatåret?

Vietnam har meget at byde på for unge mennesker, der gerne vil ud at opleve verden og finde sig selv. Der er et rigt kulturliv, en spændende historie, smukke omgivelser og gode muligheder for at gå i byen. Uanset hvor du er i Vietnam, så er der meget at se og opleve. I hovedstaden Hanoi kan du opleve det gamle kvarter, kvindemuseet, præsidentens hus og natmarked. I Ho Chi Minh City er straks mere historisk interessant med spændende krigstidsmuseer og templer. Det er også et sjovt sted at tage i byen. Hoi An er en lille, hyggelig by, der er kendt for skrædderne. Her kan du komme til og få skræddersyet tøj til gode priser. Det er også et æstetisk sted, hvor der bliver taget billeder til Instagram i stor stil. Der er stor forskel på de forskellige dele af Vietnam. Landet er meget langt og smalt, så der er meget forskellig natur alt efter, hvor du befinder dig. Langs den sydlige kyst er vejret varmt og strandene er smukke. Nordpå er der bjerge og rismarker. Der er nok at se og opleve.

Hvad skal du huske, hvis du vil rejse til Vietnam?

Hvis du vil rejse til Vietnam, så er der forskellige ting, du gerne skal huske til din rejse.

Du skal for det første huske at købe visum, da du ellers ikke vil få lov til at komme ind i landet. Du kan købe visum på https://e-visa.dk/vietnam-2/. Du skal også huske at pakke til alt slags vejr. Som tidligere nævnt er der stor forskel på landets natur og dermed også klima. Det kan godt blive køligt, hvis du befinder dig i Nordvietnam. Derfor kan det være en god idé at tage et par lange bukser og en god sweater med. Derudover skal du også være bevidst om regnsæsonen. Her er regntøj en nødvendighed.