Sikre din bilferie med en serviceaftale

Er du og din familie glad for bilferie, så burde du overveje en serviceaftale til din bil. Det er trods alt jeres bil, der transporterer jer rundt i Danmark eller hele Europa på jeres ferie. Intet kan ødelægge den gode feriestemning mere end en bil, der går i stykker med røg ud af motoren. 

Med en serviceaftale fra Andersen Biler bliver dette én mindre ting at bekymre sig om. Med en serviceaftale er du sikret, at din bil er klar til strabadserne, som en bilferie kan byde på. De mange kilometer på lange træk og nogle gang under høje temperaturer behøver ikke være en bekymring, hvis din bils tilstand er blevet kontrolleret. 

Med et serviceeftersyn bliver både din olie, dæk, lygter og meget andet sikret, så din bil er frisk og klar til din bilferie. 

 

Pak bilen rigtigt inden I kører afsted

Hvordan din bil pakkes inden bilferien, har også en del at sige for sikkerheden. De tungeste ting skal placeres lavt og længst fremme i bagagerummet. Du skal helst undgå at have en masse løse ting liggende inde i bilen, da de kan blive kastet rundt under kørslen, hvis du bremser hårdt op, eller hvis der sker en ulykke. 

Prøv så vidt muligt at holde hattehylden og bagsædet fri, så der ikke ligger løse ting. Ved en hård opbremsning kan de løse ting nemlig medføre alvorlige skader. Pak heller ikke for højt, da bagagen skal være pakket sådan, at den bliver i bagagerummet ved hårde opbremsninger.

Du skal også være opmærksom på din bils vægt. Bilens lasteevne har stor betydning for dens styreegenskaber. Hvis din bil er lastet for meget, er den ikke længere sikker at køre i. Kører du med tagboks, er et godt tip at pakke de letteste i denne og de tungeste såsom kufferter i bagagerummet.

Planlæg turen og sørg for at GPS’en er opdateret, inden du kører hjemmefra. Få altid tastet destinationen ind, inden du starter bilen, og aldrig mens du kører.

 

Uheld og gratis vejhjælp

Selvom du har gjort alt rigtigt, kan uheldet stadigt være ude, og i så fald er det klogt at være beredt. Husk derfor din advarselstrekant, refleksvest og nummeret på vejhjælp.

Men vidste du at en serviceaftale og gratis vejhjælp hænger sammen? Flere bilmærker tilbyder vejhjælp op til et vis antal år og forsættende vejhjælp i hele bilens levetid, hvis du overholder bilens serviceeftersyn på et autoriseret værksted. 

Så hvis du reagerer på dit værksteds serviceindkaldelse på baggrund af din bils serviceaftale, så sørger du ikke kun for, at din bil er i god stand, men for visse bilmærker er du også sikret gratis vejhjælp. Det gælder bl.a. bilmærkerne Ford, Hyundai og Nissan modeller. 

Denne vejhjælp gælder ikke kun i Danmark med også i mange europæiske lande.